DK3 Royal System – a classic returns

DK3 Royal System - via Coco LapineDK3 Royal System - via Coco Lapine

In 1948 designer and manufacturer Poul Cadovius designed the Royal System shelving System: one of the world’s first wall-hung furniture systems. “Most of us live on the bottom of a cube. If we put the walls even with the floor, we get a lot of space to live on” was the mantra of Poul Cadovius. This classic returns in the DK3 collection and I love the wall mounted desk set-up a lot.
In 1984 ontwierp designer en vakman Poul Cadovius het “Royal System” systeem: werelds’ eerste meubel systeem dat aan de muur werd bevestigd. “De meesten onder ons leven aan de onderkant van een kubus. Als we de muren gelijk stellen met de vloer, creëren we veel meer plaats om in te wonen” – was zijn mantra. Deze klassieker is nu terug uitgebracht in de DK3 collectie en ik vind de werkplek die aan de muur wordt bevestigd echt de moeite waard.

 

 

This entry was posted in Design and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to DK3 Royal System – a classic returns

  1. Pingback: Idées de réalisation déco DIY spécial bureau | RALFRED'S BLOG

Comments are closed.