Glassware and the Plug Lamp

Glassware and the Plug Lamp - cocolapinedesign.com Glassware and the Plug Lamp - cocolapinedesign.com Glassware and the Plug Lamp - cocolapinedesign.com Glassware and the Plug Lamp - cocolapinedesign.com

My collection of glassware on our white cabinet is starting to grow. I recently found two old chemistry flasks while I was thrifting in Belgium. I like how the room and windows reflect in all these different glass curves and surfaces. I also placed the &Tradition raft stool with my new Plug Lamp from Atelje Lyktan in front. For now it will stay here, I like how it looks in front of the white and leather of the cabinet. By the way, did I ever mention that my boyfriend made that cabinet himself ? It was his first carpenter adventure and I think he did a great job !

Mijn glas collectie op onze witte kast is aan het uitbreiden  Toen ik in België op jacht was naar vintage schatten heb ik deze twee oude chemie flesjes op de kop kunnen tikken. Ik vind het mooi hoe de ruimte refelcteerd in de verschillende bollingen en oppervlakten van het glas. Ik heb voorlopig ook de &Tradition raft stoel met daarop de mooie nieuwe Plug Lamp van Atelje Lyktan voor het witte kastje gezet, dat geeft een mooi contrast. By the way, had ik jullie ooit al verteld dat mijn vriend at kastje zelf heeft gemaakt ? Het was zijn eerste houtbewerkings avontuur en ik vind dat hij het heel goed heeft gedaan !

This entry was posted in Interior Inspiration, My Styling. Bookmark the permalink.

8 Responses to Glassware and the Plug Lamp

 1. Love the cabinet! Great job, boyfriend!

  Adore your collection of glassware. I have been searching for some chemist glassware for a while now without luck :(

  • cocolapine says:

   I was searching for a looong time as well, then I stopped looking and then of course found one… I guess you just have to bump into it !

 2. Michael says:

  Haha, defintily know what about you are talking here =).
  We started with one glass dose used in pharmacy before. Than we got one big and one smaller glass cover, also with graduated cylinder ^_^. Looks very good. I like glass, it is so clear..
  The lamp is awesome!
  Michael
  http://www.ontheleaf.net

  • cocolapine says:

   Aha, so you have the same thing going on in your house then 😉 I really like old pharmacy doses and bottles as well, maybe that would be the next addition to my collection 😉

 3. Nele De Broyer says:

  Hey,

  Eerste keer dat ik reageer op een rubriek en dat terwijl ik je blog gewoon geweldig vind. Haal er enorm veel inspiratie uit, is volledig mijn stijl.
  Klein vraagje bij het kastje. Waar heb je de lederen ‘handvatjes’ gevonden? Ik heb ze ergens gezien, maar de referentie vergeten te noteren. Zoek ze zelf in het zwart.

  Alvast bedankt!

  Nele

  • cocolapine says:

   Hi Nele,
   Dankjewel voor je lieve berichtje. Ik kind het super om te horen dat je inspiratie uit mijn blog haalt ! Wij hebben de handvaatjes zelf gemaakt uit een stukje leer, maar je kan de meer afgewerkte versie ook bij Supefront kopen in Zweden. Ik denk dat er nog andere alternatieven bestaan, maar daar komt de naam me ook niet meer van te binnen. Hopelijk helpt dit 😉 – Sarah

   • Nele De Broyer says:

    Ahaaa! :-) Ik had het nog gedacht dat jullie die misschien zelf zouden hebben gemaakt eenvoudigweg omdat ik het zelf ook eens ging vragen aan mijn superhandige schoonvader :-). Bedankt in ieder geval voor de tip! Ik bekijk het zeker en vast!
    je hoort nog van me want van zodra ik me na de renovatie (die nog niet rond af is) ten volle kan toeleggen op het allerleukste (de inrichting!), heb ik hier en daar nog een vraagje.
    Wens je alvast een prettige kerst en eindejaarsperiode: veel voer alweer voor een woonblog bovendien!

    • cocolapine says:

     Daar moet je niet zo super handig voor zijn hoor, was eigenlijk vrij gemakkelijk 😉 Tot hoors ! – Sarah

Comments are closed.