DIY desk tray

DIY desk tray - by Coco LapineDIY desk tray - by Coco LapineDIY desk tray - by Coco LapineDIY desk tray - by Coco LapineDIY desk tray - by Coco Lapine

Over the weekend I made this DIY tray to put on my desk for some of my office supplies. I think it turned out quite nice, so I decide to share it with you on the blog. I used a very lightweight wood, actually it’s almost like cardboard. You can find it in any do-it-yourself store. This wood is not made to make sturdy things, but for a desk tray it’s perfectly fine and the big advantage is that it’s very easy to cut with a normal hand saw (no heavy tools required). I cut out the bottom part and the four sides separately and glued them together with wood glue. When the glue dried completely, I painted the tray white (it needed two layers).

Dit weekend maakte ik dit plateautje voor op mijn bureau om een paar kantoorspulletjes in kwijt te geraken. Ik vond dat het resultaat er wel mocht zijn, daarom besloot ik het met jullie te delen. Ik heb een super licht hout gebruikt (bijna zo licht als karton). Je kan het in alle doe-het-zelf zaken kopen. Je kan er geen echt stevige dingen mee maken, maar voor dit plateautje is het wel geschikt. Het grote voordeel van dit hout is ook dat het heel makkelijk zaagt met een gewone handzaag. Ik heb het onderstuk en de vier kanten apart uitgesneden en dan aan elkaar gelijmd. Wanneer de lijm droog was heb ik het ook nog een laagje witte verf gegeven (twee laagjes om specifiek te zijn).

This entry was posted in DIY and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to DIY desk tray

  1. Martine says:

    Erg goed gelukt, altijd handig op je werkplek. Andere post zijn ook allemaal prachtig! X

  2. Carol says:

    So pretty, have to make it myself! Hug.

    • Thank you Carol ! It’s not difficult, and it didn’t take me too long either (you just have to wait a little bit for the paint to dry). Have a nice evening ! x

  3. Pingback: Easy Creative DIY Desk Trays | For Women

  4. Pingback: Top 10 Easy and Creative DIY Desk Trays - Top Inspired

Comments are closed.